Radna terapija u domu

Radnu terapiju za starije i nemoćne provodi radni terapeut kroz okupacione aktivnosti s korisnicima u obliku radionica

Radna terapija nastoji stvoriti pozitivno okruženje za održavanje i poboljšanje izvođenja aktivnosti svakodnevnog života.

Radna terapija u obliku radionica

Radni terapeut provodi radno okupacione aktivnosti s korisnicima u obliku radionica , te djelomično po sobama korisnika koji pokazuju interes za aktivnosti, a zbog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti sudjelovati u određenom prostoru.
Radno okupacione aktivnosti su u cilju što dužeg očuvanja psiho-fizičkih sposobnosti korisnika kao sastavni dio slobodnog vremena.

Razna događanja za korisnike doma

Tijekom godine imamo razna kulturno – umjetnička događanja , akcije i manifestacije, a također su u ponudi i razni izleti koji su prilagođeni mogućnostima korisnika.

Individualni pristup radnog terapeuta

Radni terapeut provodi individualne razgovore s korisnicima , pruža pomoć kod socijalizacije povezivanjem s ostali korisnicima , novim korisnicima te poticanje i uključivanje novih korisnika u radionice.

Aktivnosti unutar radne terapije su razne društvene igre, likovno – kreativna grupa , pjevački zbor korisnika, literarna grupa.

Objave i novosti

Kapelica sv. Andrije

Nakon 12 godina postojanja doma napokon smo ostvarili željeni san te smo svečano otvorili vrata naše kapelice Sv. Andrije, čiji se blagdan povijesno slavi 30.11. od vremena pape sv. Grgura Nazianskoga. S puno ponosa i radosti zahvaljujemo preuzvišenom nadbiskupu...

Uskršnja čestitka

Uz obilje želja da ove blagdane proslavite u radosti, zdravlju i zajedništvu, svim korisnicima, njihovim obiteljima i poslovnim partnerima, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Vaš, Vitanova dom