Osoblje

Medicinski tim Doma za starije i nemoćne osobe Vitanova sačinjavaju viši fizioterapeuti te više i srednje medicinske sestre / tehničari sa višegodišnjim radnim iskustvom.

Medicinska skrb je korisnicima dostupna od 0-24 sata jer medicinsko osoblje radi u tri smjene.

Uz stručno medicinsko osoblje, korisnicima su na usluzi profesionalno školovani kuhari, animatori, također i pomoćno osoblje, koje vodi brigu o svakom korisniku i interijeru Doma. Otvoren i ugodan pristup, usmjeren isključivo prema korisnicima Doma i njihovim obiteljima, odlika je svih djelatnika „Vitanove“. Korisnik i njegove potrebe su jedino važni, jer zadovoljni korisnik jedino je mjerilo uspješnosti i zadovoljstva svih zaposlenika u Domu „Vitanova“.

Od recepcije, gdje se mogu dobiti sve potrebne informacije, preko članova Uprave i stručnog medicinskog osoblja, tehničkog i pomoćnog osoblja, pažna je usmjerena isključivo prema korisnicima. Profesionalizam i humanost, briga o svakom korisniku na najbolji mogući način jamstvo su ugodnog i mirnog okruženja, odlične i opuštene atmosfere svih u „Vitanovi“.

Sanja Piljagić

Glavna sestra Doma

Svojim dugogodišnjim iskustvom na području medicinske skrbi naša glavna sestra svakodnevno brine o cijelom medicinskom timu te sprovodi organizaciju posla brinući se da korisnici u domu dobiju najbolju medicinsku skrb i njegu.

Odličan je djelatnik i kolega kojeg krase odlike čovjeka od povjerenja , koja suočena sa izazovom ili stresnom situacijom zna “stati na loptu” i rješavati bilo koji postavljeni problem sa velikom profesionalnošću.

Osoba je  koja ima tople riječi i veliko srce za svakog korisnika  i njihove obitelji.

Marina Kalc

bacc.physioth -glavni viši fizioterapeut

Već tri godine vrijedan i pouzdan zaposlenik doma.

Svojim kvalitetnim radom te entuzijazmom uspjela je puno korisnika postaviti na noge. Timski je radnik te da svojim timom fizioterapeuta i suradnjom sa ostalim kolegama usklađuje svakodnevno postavljene ciljeve.

Korisnicima pruža osjećaj sigurnosti i vjeru da se sve može te im uz svoju veselu i ugodnu prirodu daje poticaj za životne radosti.

Luiza Bekan Budimir

radna terapeutica

Punih 12 godina od kada je dom počeo sa radom Luiza je sa nama.

Uvijek ljubazna, draga, puna strpljenja svakodnevno je sa korisnicima  s kojima provodi jutarnje sati u radnoj terapiji.

Dnevni ritual sastoji se od puno kreativnosti koju dijeli sa svima, jer timski rad daje kvalitetu života u domu.

Dovodi nam u dom zborove, dječje vrtiće, organizira  razne priredbe, svete mise i još puno drugih aktivnosti  koje nam uljepšaju dane provedene u domu.

Zadužena je za promatranje i aktivno sudjelovanje u dnevnom životu korisnika u domu, pogotovo je njezino prisustvo važno u prilagodbi radnog i životnog prostora novih , a isto tako i stalnih korisnika.

Uz nju život u domu je veseliji, šareniji ispunjen zvukovima pjesme i dobrih vibracija.

Zoran Stojnović

glavni kuhar

Dakako, za korisnike je osigurana i ciljana prehrana, koja je prilagođena osobama treće životne dobi i zdravstvenim potrebama svakog pojedinog korisnika.

Za to se brine Zoran sa svojim timom u kuhinji koje sačinjavaju : kolega i kuhar Goran Boršić te ekipa servira i servirki.

Sa svojim velikim kulinarskim umijećem Zoran je postavio visoke kriterije prehrane koji se svakodnevno poslužuju na jelovniku.

Korisnici su više nego zadovoljni sa cijelim kuharskim timom te se sa pojedinim jelima vraćaju u dane mladosti.

Osluškujući želje korisnika Zoran sa ekipom daje maksimum da se te želji i ostvare.

Medicinske usluge

U sklopu medicinskih usluga, o korisnicima brine i dr. Ivana Vlastelić, spec. obiteljske medicine, koji je u ugovornom odnosu sa HZZO.

Također, Dom za starije i nemoćne osobe „Vitanova“ surađuje i s nekolicinom liječnika specijalista iz raznih područja.

Na taj način svim je korisnicima zajamčena vrhunska profesinalna zdravstvena skrb.

Njega korisnika

O korisnicima brinu i njegovateljice, koje imaju završen odgovarajući tečaj, verificiran od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Tečaj je temeljni preduvjet za pružanje usluga njege nepokretnim korisnicima.

Objave i novosti

Kapelica sv. Andrije

Nakon 12 godina postojanja doma napokon smo ostvarili željeni san te smo svečano otvorili vrata naše kapelice Sv. Andrije, čiji se blagdan povijesno slavi 30.11. od vremena pape sv. Grgura Nazianskoga. S puno ponosa i radosti zahvaljujemo preuzvišenom nadbiskupu...

Uskršnja čestitka

Uz obilje želja da ove blagdane proslavite u radosti, zdravlju i zajedništvu, svim korisnicima, njihovim obiteljima i poslovnim partnerima, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Vaš, Vitanova dom