Intenzivna skrb u domu za starije

Intenzivna skrb namijenjena je za starije i nemoćne koji su kritično oboljeli te zahtijevaju stalni nadzor medicinskog osoblja. U tome je Dom Vitanova specijaliziran

Korisnicima koji borave na odjelu intenzivne skrbi posvećuje se  velika pažnja u smislu tretmana i organizacije skrbi.

Stalni nadzor medicinskog osoblja

Na odjelu intenzivne skrbi nalaze se korisnici koji su kritično oboljeli te zahtijevaju stalni nadzor medicinskog osoblja.

Oprema na odjelu

Na odjelu imamo aspiratore te koncentratore kisika, medicinske krevete sa upotrebom antidekubitalnih madraca.

Potpuna njega i nadzor

Korisnici koji su smješteni na odjelu za intenzivnu skrb  imaju potpunu njegu i nadzor 24 h. To su obično osobe koje su u težem zdravstvenim stanju , da li nakon operacija, bolničkog liječenja ili u terminalnoj fazi pa im je omogućen poseban nadzor.

Češći nadzor osoblja

Sam smještaj nalazi se neposredno pored ambulante kako bi se moglo osigurati što češći nadzor korisnika. Intenzivna skrb obuhvaća najčešće samostalno nepokretne osobe kojima je potrebna pomoć drugih osoba i pomagala.

Pojačana njega

Njega je pojačanog karaktera te se nepokretni korisnici kupaju u pokretnoj kadi gdje je omogućena higijena cijelog tijela, svakodnevno prema dnevnim potrebama.

Prioritet je unošenje adekvatnog unošenja hranjivih tvari i tekućine.

Svakodnevna fizioterapija

Fizioterapija se odvija svakodnevno kako bi korisnici nadoknadili fiziološki pokret i gibljivost lokomotornog sustava, ali i zbog prevencije nastanka dekubitusa.

 

Objave i novosti

Kapelica sv. Andrije

Nakon 12 godina postojanja doma napokon smo ostvarili željeni san te smo svečano otvorili vrata naše kapelice Sv. Andrije, čiji se blagdan povijesno slavi 30.11. od vremena pape sv. Grgura Nazianskoga. S puno ponosa i radosti zahvaljujemo preuzvišenom nadbiskupu...

Uskršnja čestitka

Uz obilje želja da ove blagdane proslavite u radosti, zdravlju i zajedništvu, svim korisnicima, njihovim obiteljima i poslovnim partnerima, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Vaš, Vitanova dom