Smještaj u domu Vitanova

Najviši standard smještaja za starije i nemoćne, u prostoru koji je okružen mirom i prekrasnim vidikovcima.

Standard kvalitete smještaja i njege

Smještaj u domu za starije Vitanova

Uživajte u standardu kvalitetne njege, medicinske skrbi ili jednostavno provodite vrijeme u prostoru koji je okružen mirom i prekrasnim vidikovcima.

Smještaj u staračkom domu Vitanova i cijeli sustav objekta je osmišljen i koncipiran na temeljima najnovijih gerontoloških i gerijatrijskih spoznaja, koje podrazumijevaju kompletan fizički, psihološki i socijalni tretman korisnika.

Ovisno o potrebama korisnika, objekt sačinjavaju dva glavna odjela: stambeni dio (objekt A) te stacionarni dio (objekt B I C).

Odlična lokacija

Naš dom nalazi se nadomak Rijeke, u okruženju mira i prekrasnih vidikovaca.

Kompletan tretman korisnika

Smještaj je koncipiran za kompletan fizički, psihološki i socijalni tretman korisnika.

Trebate više informacija?

Sve potrebne informacije i dokumenti za prijem u naš dom na jednome mjestu.

Objekt A

Objekt A namijenjen je korisnicima koji samostalno mogu obavljati funkcije za osnovne životne potrebe.

Objekti B i C

Objekti B i C namijenjeni su smještaju polupokretnih i nepokretnih korisnika koji su težeg općeg zdravstvenog stanja ili su u potpunosti ovisni o tuđoj pomoći i njezi.

Vrste i oblici smještaja

Nudimo dugotrajni smještaj, privremeni smještaj, smještaj za postoperativnu rehabilitaciju, dnevni boravak te smještaj u odjelu za pokretne dementne osobe ( alzheimer).

Dom “Vitanova” sačinjavaju tri povezana objekta za najveću sigurnost, podršku, nadzor i njegu.

Pristupačno kretanje po cijelom kompleksu

U sklopu doma nalaze se zajedničke prostorije, ambulanta, blagovaonica, čitaonica, prostorije za radnu terapiju, dvorana za rekreaciju, kabinet za fizikalnu terapiju.

Za sigurnost, podršku, nadzor, njegu i pomoć 128 korisnika brine čak 50 stručnih djelatnika.

Doma “Vitanova” sačinjavaju tri zasebna objekta

Kompleks Doma “Vitanova” sačinjavaju tri zasebna objekta, međusobno povezani sistemom takozvanih “toplih veza”. Na taj način postignuta je odgovarajuća funkcionalnost, jer u isto vrijeme su odvojeni subjekti unutar Doma, ali i povezane cjeline kompleksa.

Zbog povezanosti pojedinačnih objekata staračkog doma Vitanova, moguće je na brz i jednostavan način obavljati sve poslove vezane uz potrebe korisnika, a i samim korisnicima je vrlo pristupačno kretanje po cijelom kompleksu, ovisno o trenutačnim medicinskim ili privatnim potrebama.

Ustanova zadovoljava uvjetima smještaja kapaciteta za 128 korisnika, te se za sigurnost, podršku, nadzor, njegu i pomoć istih brine 50 djelatnika.

Smještaj u domu za korisnike sa dobrim zdravstvenim stanjem

Stambeni dio doma namijenjen je korisnicima koji su dobrog općeg zdravstvenog stanja, samostalni su ili se kreću uz pomoć kolica i drugih ortopedskih pomagala. Važno je napomenuti kako je i u stambenom dijelu ustanove korisnicima omogućen medicinski nadzor te sukladno navedenom u svojim sobama imaju SOS sustav za pomoć.

Smještaj za starije i nemoćne lošijeg općeg zdravlja

Stacionarni dio ustanove namijenjen je korisnicima koji zahtijevaju kompletnu medicinsku skrb, postoperativnu skrb i rehabilitaciju te korisnicima koji su lošijeg općeg zdravlja. Smještaj u tom dijelu ustanove podrazumijeva individualni tretman i pristup svakom korisniku, ovisno o njegovom zdravstvenom stanju i potrebama.

OBJEKT A

Objekt A namijenjen je korisnicima koji samostalno mogu obavljati funkcije za osnovne životne potrebe.

Život u objektu A pruža sigurnost i neopterećenost u svakodnevnim životnim potrebama.

Smještaj u sobama objekta A

Korisnici mogu birati između dvokrevetne i jednokrevetne sobe, a svaka soba sadrži SOS prekidač za hitnu dojavu koji je spojen izravno na recepciju Doma.

OBJEKT B

Objekti B i C ustanove namijenjeni su smještaju polupokretnih i nepokretnih osoba koji su težeg općeg zdravstvenog stanja ili su u potpunosti ovisni o tuđoj pomoći i njezi.

Medicinska skrb i intenzivan nadzor te pružanje pomoći ovisno o specifičnostima potreba samog korisnika.

Smještaj u sobama objekta A

Za skrb i njegu korisnika brine se stručno osoblje doma koje je na raspolaganju 24 sata dnevno.

Objave i novosti

Kapelica sv. Andrije

Nakon 12 godina postojanja doma napokon smo ostvarili željeni san te smo svečano otvorili vrata naše kapelice Sv. Andrije, čiji se blagdan povijesno slavi 30.11. od vremena pape sv. Grgura Nazianskoga. S puno ponosa i radosti zahvaljujemo preuzvišenom nadbiskupu...

Uskršnja čestitka

Uz obilje želja da ove blagdane proslavite u radosti, zdravlju i zajedništvu, svim korisnicima, njihovim obiteljima i poslovnim partnerima, želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Vaš, Vitanova dom