Oporavak i rehabilitacija nakon moždanog udara

Oporavak i rehabilitacija nakon moždanog udara za starije i nemoćne poboljšava funkcionalni oporavak i to poboljšanje može biti dugoročno.

Nakon moždanog udara vrlo je važno krenuti što prije s oporavkom i rehabilitacijom. Veća je vjerojatnost da će se povratiti određene funkcije.

Neki stručnjaci napominju da se već nakon 48 sati može krenuti s prilagođenom rehabilitacijom.

Fizikalna terapija kao dio oporavka

Moždani udar može uzrokovati paralizu nekih dijelova tijela i druge poteškoće s različitim fizičkim funkcijama. Fizikalna terapija važan je dio rehabilitacije za ljude koji su doživjeli moždani udar. Rehabilitacija može poboljšati funkciju, ravnotežu i hodanje nakon udara. Redovitim vježbanjem poboljšava se funkcionalni  oporavak i to poboljšanje može biti dugoročno.

Povratak vještina i sposobnosti

Cilj našeg programa rehabilitacije je povratak vještina i sposobnosti koje su oboljele osobe imale prije moždanog udara. Rehabilitacija će povećati kvalitetu života oboljele osobe 

Obrazovani i stručni terapeuti

Rehabilitaciju i skrb nakon moždanog udara provodi educirano medicinsko osoblje doma za starije i nemoćne.  Terapeuti koji rade s osobama oboljelih od moždanog udara moraju biti sposobni raditi ne samo na motoričkom osposobljavanju osobe već i na njenom psihičkom jačanju.

U Domu se sprovode individualne vježbe osoba koje su oboljele od moždanog udara.

Objave i novosti