Kako bi sa svojim korisnicima i djelatnicima obilježila sedmu godinu poslovanja Vitanova je svečano proslavila obljetnicu.

Pred brojnim uzvanicima, korisnicima i njihovim obiteljima prigodni program otvorila su djeca Dječjeg vrtića Zvončica, a potom se okupljenima obratila vlasnica i ravnateljica doma Aleksandra Nimac, nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić  i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović  je istaknula da je ponosna i sretna što se jedna ovakva Ustanova nalazi upravo na području Općine Viškovo te da razvojni planovi i programi Općine Viškovo uključuju mjere za poboljšanje ukupnog institucionalnog okvira, s posebnim naglaskom na poboljšanje položaja osjetljivih skupina, među kojima su svakako i starije osobe.

Msgr. Ivan Devčić u svom obraćanju čestitao je Vitanovi na velikom trudu, požrtvovnosti i ljubavi koju već sedam godina za redom ulažu u ovaj plemeniti i nadasve humani rad. “Dok izražavam iskrene čestitke, svima vam želim puno uspjeha i Božjeg blagoslova i u narednim godinama” – rekao je nadbiskup.

Nakon službenog dijela proslave, sedam mladica stabala zasadili su u vrtu ispred Doma najistaknutiji gosti proslave i na taj način u dvorište doma trajno utkali vrijednosti koje ta stabla predstavljaju – stablo mudrosti, stablo iskustva, stablo sreće, stablo vjere, stablo nade, stablo ljubavi i stablo vitalnosti.

Voditelj svečanosti bio je Mario Lipovšek, a za veselu muziku i dobru zabavu pobrinuli su se Duško Jeličić  i grupa Bonaca.